Päivitettyä tietoa Alfasta ja oikeuselämästä.

Nuoli alas

Alfan lakimiesaharjoittelija Otto Santalan haastattelu

Otto Santala on 24-vuotias Tampereelta kotoisin oleva ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Edeltävät neljä vuotta hän vietti Jyväskylässä opiskelemassa kauppatieteitä, joiden maisteriksi hän valmistui keväällä 2020. Valmistumisensa jälkeen Otto muutti avopuolisonsa kanssa Tampereelle. Vapaa-ajalla, jota opintojen ja töiden jälkeen, kuluu jalkapallon ja lukemiseen parissa.  


Miten päädyit Asianajoitoimisto Alfaan harjoittelijaksi?

Päätymiseni täysipäiväisestä opiskelijasta lakimiesharjoittelijaksi Asianajotoimisto Alfaan oli nopea ja yksinkertainen prosessi, jonka pohjana oli oma mielenkiintoni yritysjuridiikkaan ja sopimusoikeuteen. Löysin Asianajotoimisto Alfan nopeasti etsiessäni itselleni kiinnostuksenkohteitani vastaavaa työpaikkaa ja päätin lähestyä yhtiön toimitusjohtaja Peter Rasmussenia tammikuun lopussa sähköpostilla. Tästä viikon kuluttua sain kuulla, että tulen aloittamaan yhtiössä lakimiesharjoittelijana ja jo helmikuussa olinkin syömässä tervetuliaiskakkua. Ainakin omalta osaltani työnhakuprosessi oli äärimmäisen suoraviivainen.

 

Millaisia työpäiväsi ovat Alfassa?

Tällä hetkellä työpäiväni kuluvat yritysjuridiikan sekä liike-elämän riidanratkaisuihin liittyvissä toimeksiannoissa. Kliseisesti sanottuna minulla ei ole ollut vielä yhtään samanlaista työpäivää, sillä pääsen jatkuvasti mukaan uusiin ja vaihteleviin toimeksiantoihin ja työtehtäviin. Päätoimisesti pyrin helpottamaan asianajajiemme työsarkaa tekemällä muistioita ja selvityksiä liittyen erilaisiin vireillä oleviin toimeksiantoihin ja etsimään ratkaisuja juridisiin ongelmiin. Työtehtäväni ovat vaihdelleet oikeusalakohtaisesti aina kansainvälisestä työoikeudesta kotimaisten yritysten osakepalkkiomalleihin liittyviin selvityksiin. Tämän lisäksi olen päässyt osallistumaan asiakkaiden kanssa käytäviin palavereihin, jolloin olen saanut laajemman kuvan asianajajien työn ulospäin näkyvästä työstä.

 

Millaiset ovat päällimmäiset fiilikset lakimiesharjoittelusta Alfassa?   

Fiilikset mieleisen työpaikan löytämisestä olivat loistavat ja voin todeta, että ne ovat sitä edelleen. Työskentelen tällä hetkellä kahdesta kolmeen päivään viikossa ja pystyn yhteensovittamaan työpäiväni tenttien ja muiden opiskeluvelvoitteiden kanssa erittäin joustavasti. Työtehtävät tukevat mielenkiinnon kohteitani ja saan niin sanotusti lihaa luiden ympärille nähdessäni, miten kirjojen teoriat muuttuvat käytännön juridiikaksi. Ennen kaikkea työnantajan puolelta saatu joustavuus ja luottamus motivoivat sekä pitävät työn mielekkäänä.

Asianajotoimisto Alfan lakimiesharjoittelija Otto Santala.

<< Palaa edelliselle sivulle