Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Päivitä evästeasetukset Asuntokauppariidat, kosteusvauriot ja homeongelmat | Asianajotoimisto Alfa Oy

Asuntokauppariidat, kosteusvauriot ja homeongelmat

Nuoli alas

Asuntokauppariidat, kosteusvauriot ja homeongelmat

Yhteyshenkilömme
Tiina Koskinen-Tammi I Leena Laurila

Voit lukea blogiamme aiheesta www.talojuristit.fi.

Avustamme asunto- ja kiinteistökauppoihin liittyvissä riitatilanteissa vaatimusten esittämisessä ja niihin vastaamisessa. Asiakkainamme on sekä asunnon ostajia että myyjiä. Valtaosa näistä riidoista liittyy kosteus- ja homevaurioihin, joita on löydetty kaupanteon jälkeen asunnon rakenteista. Kun asunnossa havaitaan vaurio tai virhe, ostajan on ryhdyttävä ripeästi selvittämään virhettä ja reklamoitava virheestä ja vaatimuksistaan myyjälle kohtuullisessa ajassa.

Kaupan kohteen kunnon tutkituttamisella ja vastuunjaon selvittämisellä ennen kauppaa voi vähentää asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvä riskejä ja ehkäistä mahdollisia erimielisyyksiä. Konsultoimme mielellämme jo ennen kaupantekoa ja avustamme kauppaan liittyvien sopimusasiakirjojen laadinnassa.

Kosteus- ja homevaurioihin voi liittyä myyjän ja ostajan välisen vastuunjaon lisäksi myös muita vastuusuhteita, kuten asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuu, kiinteistönvälitysliikkeen ja kuntotarkastajan vastuu omasta menettelystään, rakentajan vastuu, vuokranantajan ja vuokralaisen välinen vuokrasuhde tai työnantajan vastuu työntekijän työturvallisuudesta. Avustamme vaatimusten esittämisessä tai niihin vastaamisessa myös näissä tilanteissa.

Teemme yhteistyötä mm. rakennusterveysasiantuntijoiden, rakennustekniikan asiantuntijoiden sekä mikrobiologian ja lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. Seuraamme kattavasti aihepiiriin liittyvää ajantasaista oikeuskäytäntöä ja tieteellistä tutkimusta, sisäilmastoalan kehitystä sekä osallistumme alan merkittäviin uudistushankkeisiin.