Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Päivitä evästeasetukset Kiinteistöt, maankäyttö ja rakentaminen | Asianajotoimisto Alfa Oy

Kiinteistöt, maankäyttö ja rakentaminen

Nuoli alas

Kiinteistöt, maankäyttö ja rakentaminen

Yhteyshenkilömme
Peter Rasmussen | Jani Hovila | Tiina Koskinen-Tammi | Leena Laurila 

Voit lukea blogiamme aiheesta www.talojuristit.fi.

Hoidamme maankäyttöön ja rakentamiseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä kiinteistöjen omistusjärjestelyistä urakkariitoihin. Laadimme kiinteistöjen kauppakirjoja ja lahjakirjoja sekä maanvuokrasopimuksia. Maapohjan omistajanvaihdoksia toteutetaan luovutustoimien lisäksi paljon myös perinnönjaoissa.

Avustamme asiakkaitamme kiinteistötoimituksissa, kuten tilojen lohkomisissa ja halkomisissa sekä rasitetoimituksissa. Jos maanmittaustoimiston kiinteistötoimituksessa tekemä päätös on kielteinen, avustamme päätöksestä valittamisessa maaoikeuteen.

Hallitsemme maankäyttöön ja rakentamiseen liittyvät hallinnolliset lupa-asiat. Avustamme asiakkaidemme valittaessa hallinto-oikeuteen kaavoitusratkaisuista, heille kielteisistä rakennusluvista tai muista rakennusvalvontaviranomaisten päätöksistä. Maaseutukiinteistöjen käyttö ja jalostaminen, metsät, ympäristöoikeudelliset kysymykset sekä maa-ainesten ottamista koskevat luvat ovat erityisosaamistamme. Toimimme asiakkaidemme asiamiehinä myös yksityistielain mukaisissa tietoimituksissa sekä maan pakkolunastamiseen liittyvissä korvausasioissa.

Lisäksi edustamme päämiehiämme urakkasopimuksia koskevissa riidoissa, joissa taloudelliset intressit ovat tyypillisesti merkittäviä sekä yrityksille että yksityisille henkilöille. Hallitsemme mm. YSE 1998 rakennusurakan yleiset sopimusehdot ja niiden soveltamista koskevan oikeuskäytännön. Asiakkainamme on sekä rakennuttajia että urakoitsijoita.